miercuri, 16 februarie 2011

Capul Sf.Ap.Andrei, in Bucuresti de hramul Catedralei Patriarhale


Românii vor avea în acest an binecuvântatul prilej de a se închina şi săruta moaştele ocrotitorului ţării noastre, Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, informează TRINITAS TV. Capul Sfântului care i-a încreştinat pe strămoşii noştri va ajunge pentru prima dată la Bucureşti, cu ocazia hramului Catedralei patriarhale din toamnă.

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a aprobat la stăruinţa Arhiepiscopului Atenei şi a întregii Elade, Preafericitul Ieronim, ca în anul 2011, Anul Botezului şi al Cununiei, anul botezării noastre de asemenea ca popor creştin, botezare care începe cu Sfântul Apostol Andrei să avem ca binecuvântare deosebită prezenţa capului Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat care este şi ocrotitorul României. Întrucât noua catedrală are şi hramul Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României, pe lângă Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, ne-am gândit ca să-i dăm un impuls, o încurajare a lucrării de construire a Catedralei Mântuirii Neamului şi prin această prezenţă a Sfântului Apostol Andrei”, a arătat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Capul Sfântului Andrei a ajuns pentru prima în ţara noastră la Iaşi, în anul 1996, tot la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Hristos a inviat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HTML