miercuri, 10 septembrie 2014

InaltPreasfintitul SERAFIM, Mitropolitul de Pireu - 2 zile in Arhiepiscopia Tomisului

ATENTIE! Preluarea fotografiilor se face numai cu mentionarea sursei.

8 septembrie 2014 - Biserica Sf. Mc. Mina, Loc. Mangalia, Arhiep. Tomisului
I.P.S. Teodosie, Arhiep. Tomisului, I.P.S. Serafim, Mitrop. de Pireu si P.S. Siluan, episcopul romanilor ortodocsi din Ungaria.

Sfintele Moaste ale Sf Ier Nectarie, aduse din Mitropolia de Pireu

Cu prilejul Zilelor municipiului Mangalia, în perioada 6-7 septembrie, Protoieria Callatis organizează o serie de evenimente religioase, la care sunt așteptați credincioși, dar și oaspeți din Grecia. 
 
Astfel, la invitația IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va sosi în seara zilei de sâmbătă, 6 septembrie, IPS Serafim, Mitropolitul de Pireu. 
 
Primirea oaspetelui, care va veni de pe mare și aduce cu el moaștele Sf. Nectarie, vindecătorul de cancer, se va face în Portul turistic din Mangalia, de la ora 19.30, unde va avea loc și un concert de fanfară.
 
După întâmpinarea oaspeților și a Sfintelor Moaște, de la ora 20.00, se va pleca în tradiționala procesiune, pe următorul traseu: Portul turistic, str. Ștefan cel Mare, șos. Constanței, sens giratoriu, biserica „Sf. Mina”.
 
A doua zi, duminică, 7 septembrie, de la ora 8.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu IPS Serafim, Mitropolit de Pireu (Grecia), vor oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sf. Mina” din Mangalia. Slujba va fi transmisă în direct de Radio Dobrogea (99,7 FM).
 
Evenimentele religioase vor continua în municipiul Constanța, la biserica „Sf. Maria” (Bd.1 Mai, nr. 21), unde, de la ora 19.30 distinșii oaspeți vor săvârși slujba Vecerniei și pe cea a Sfântului Maslu.
Arhiep. Tomisului
ATENTIE! Preluarea fotografiilor se face numai cu mentionarea sursei.

9 septembrie 2014 - Manastirea Adormirea Maicii Domnului, 
Loc. 23 August, Arhiepiscopia Tomisului.

I.P.S. Serafim, Mitrop. de Pireu, I.P.S. Teodosie, Arhiep. Tomisului si P.S. Macarie, episcopul romanilor ortodocsi din Europa de Nord,


În anul 2004, pe un teren situat în apropierea lacului Tatlageac, a fost pusă piatra de temelie a mănăstirii Sf. Ierarh Nicolae şi Bretanion, cunoscută drept mănăstirea de la 23 August. Doi ani mai târziu, în perioada 2006-2010, mănăstirea a prins contur, fiind construite paraclisul, chiliile și stăreția. Așezământul de cult a fost proiectat de arhitectul Teodor Ion, iar lucrările de zidire au fost finalizate anul acesta.
 
Slujba de sfinţire va fi oficiată luni, 8 septembrie, începând cu ora 8.00 de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu Înaltpreasfinţitul Serafim, Mitropolit de Pireu (Grecia), alături de un sobor de preoţi şi diaconi şi a numeroşi credincioşi.
 
Nașterea Maicii Domnului, sărbătorită pe 8 septembrie, este prima mare sărbătoare a  anului bisericesc, început la 1 septembrie. Părinții săi, Ioachim și Ana, erau din neamul lui David și locuiau în cetatea Nazaret din Galileea.
 
Pentru că nu aveau copii, Ioachim și Ana erau defăimați de comunitate, fiind considerați blestemați. Cu nădejde în Dumnezeu, Ioachim s-a retras în munte, în  post și rugăciune, iar Ana a rămas acasă, rugându-se lui Dumnezeu. Arhanghelul Gavriil s-a arătat fiecăruia în parte și le-a vestit că ruga le-a fost ascultată și vor fi binecuvântați, iar prunca va fi „vas ales” al lui Dumnezeu. Prunca a primit, a opta zi de la naștere, numele de Maria, care înseamnă doamnă, împărăteasă, ea devenind Maica Domnului. 
Arhiep. Tomisului

ATENTIE! Preluarea fotografiilor se face numai cu mentionarea sursei.


Hristos a inviat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HTML