vineri, 6 noiembrie 2009

Procesiune cu moastele Sfantului Andrei in Slobozia.

(Poze jos)

Amintim ca prima oara cand au sosit moastele Sf.Andrei in slobozia a fost in 2004 la Sfintirea Catedralei Episcopale.

Cu ocazia hramului celei mai vechi manastiri din Episcopia Sloboziei si Calarasilor, Manastirea „Sfintii Voievozi“ din Slobozia, vor avea loc evenimente deosebite in municipiul resedinta al eparhiei amintite, Slobozia. Astazi, 6 noiembrie, au fost aduse moastele Sfantului Apostol Andrei de catre Inalt Preasfintitul Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, de la Catedrala arhiepiscopala din Galati. Astazi, in jurul orei 11:00, sfintele moaste au fost asteptate la granita dintre judetele Ialomita si Braila. Preasfintitul Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, insotit de un sobor de preoti si diaconi, au asteptat sosirea sfintelor moaste, iar apoi cei doi ierarhi s-au opri la Catedrala „Inaltarea Domnului“ din Slobozia, in jurul orei 12:00. Din acest loc sa plecat intr- o procesiune prin oras, pana la Manastirea „Sfintii Voievozi“, alaturandu-se acestui pelerinaj si credinciosii din eparhie.

Dupa ora 13:30, in momentul ajungerii la manastire, au fost scoase spre inchinare, alaturi de moastele Sfantului Andrei, si moastele care se afla in Manastirea „Sfintii Voievozi“, dintre care amintim pe cele ale Sfantului Ioan Gura de Aur si ale Sfantului Mucenic Procopie.

Sfintele moaste vor fi lasate spre inchinare pana luni la pranz, cand se vor reintoarce in Galati, respectiv in interiorul manastirii. In toata aceasta perioada, manastirea va fi deschisa si vor fi savarsite continuu slujbe bisericesti. Un alt moment important este savarsirea Sfintei Liturghii arhieresti de catre Preasfintitul Vincentiu, in ziua pomenirii Sfintilor Arhangheli (8 noiembrie) - prima sa Liturghie savarsita in aceasta biserica; dupa otpustul Sfintei Liturghii va urma instalarea protos. Rafael, exarhul manastirilor, ca staret al acestei manastiri.

Evenimentul din acest an se doreste a fi primul care va crea traditie, ca de ziua hramului celei mai vechi biserici a eparhiei sa se faca litanie cu sfintele moaste, contribuindu-se astfel la comuniunea credinciosilor, evlavia acestora pentru cele sfinte si sporirea in credinta ortodoxa.

In timpul slujbei de TEDEUM in Catedrala Episcopala P.S.Vincentiu episcopul nostrum in semn de recunostinta pentru aducerea moastelor Sf.Andrei a oferit I.P.S.Casian un cadou arhieresc ca intre frati si adica un epitrahil si omofor.












































































































Hristos este cu noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

HTML